JOIN DE GYMDISCOUNTER FIT-FAM COMMUNITY!

Meld je direct aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu de nieuwste deals, adviezen, wekelijkse recepten en leuke updates...

Abonneer
  • Lorem ipsum

Bokshandschoenen, welke heb je nodig?

6 Dec 2022

 

Bokshandschoenen kopen? Welke moet je kiezen?

Bokshandschoenen, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Vaak krijgen we de vraag voorgelegd: welke bokshandschoen is voor mij nou eigenlijk het meest geschikt? Dit hangt af van meerdere factoren. In deze blog gaan we dieper in op de vraag waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe bokshandschoenen. Heb je na het lezen van deze blog behoefte aan nog wat meer advies? Neem dan even contact met ons op en we helpen je graag verder!

 

Bokshandschoenen voor de beginnende bokser of gevorderde bokser

Ben je een gevorderde bokser dan stel je andere eisen aan de kwaliteit van je bokshandschoenen dan wanneer je een beginnende bokser bent. Bokshandschoenen van echt leer gaan langer mee en zullen minder snel gaan scheuren bij de stiknaden. Deze handschoenen zijn weliswaar duurder in aanschaf, maar ze zijn ook van betere kwaliteit en bieden je handen de beste bescherming. Voor de gevorderde bokser zijn echt leren handschoenen dan ook een must. Als beginnende bokser wil je misschien eerst zeker weten of de bokssport echt iets voor de langere termijn is, voordat je veel geld in je uitrusting gaat steken. Misschien train je als amateur één of twee keer per week en voornamelijk met een bokszak of stootkussen. In dat geval kun je ook volstaan met bokshandschoenen van kunstleder of PU, die voldoende steun en comfort bieden voor de amateur bokser. Bokshandschoenen van kunstleer kunnen wat goedkoper geproduceerd worden, we hebben ze al voor een prijs van onder de 38 euro.

 

Bokshandschoenen van de beste merken

Ook als het gaat om onze bokshandschoenen willen we enkel en alleen topkwaliteit aanbieden. In ons assortiment vind je dan ook alleen bokshandschoenen van de beste merken, die hun kwaliteit al lang hebben bewezen zoals King Pro Boxing,Super Pro, Twins Special en Hayabusa. King Pro Boxing is afkomstig uit Thailand en is een merk dat zeer hoge eisen stelt aan de kwaliteit van vechtsportartikelen. Ook het Nederlandse merk Super Pro geniet wereldwijde bekendheid en waardering. Zo staat het merk bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Hayabusa, wat in het Japans slechtvalk betekent, biedt bokshandschoenen vervaardigd van materialen van de hoogste kwaliteit. Doordat alle bokshandschoenen van dit merk voorzien zijn van dubbel uitgevoerde stiknaden, zijn ze bestand tegen de zwaarste trainingen en bokswedstrijden. Twins Special wordt in de bokswereld gezien als een toonaangevend merk en marktleider in het segment. Het merk, met fabrieken in Thailand, staat bekend om zijn topkwaliteit lederen bokshandschoenen met authentieke Thaise pasvorm. De gebruikte materialen, de padding, stiksels en pasvorm zijn zichtbaar en voelbaar van een zeer hoogwaardige kwaliteit.

 

Bokshandschoenen, kickbokshandschoenen of Muay Thai handschoenen?

Veel mensen vragen zich af of er nu veel verschil zit tussen gewone bokshandschoenen, kickbokshandschoenen en Muay Thai handschoenen. Het verschil in handschoenen voor deze verschillende vechtsporten is tegenwoordig behoorlijk klein. Kijkend naar de vorm zie je dat bokshandschoenen over het algemeen wat ronder en groter zijn, terwijl kickbokshandschoenen juist wat kleiner en platter zijn. Verder zijn bokshandschoenen vaak wat zachter en kickbokshandschoenen wat harder. Bij Thaiboksen wordt de duim wat meer gebruikt en dient de duim meer bewegingsvrijheid in de handschoen te hebben. Voor alle bokshandschoenen die je bij ons kunt bestellen geldt dat ze zowel geschikt zijn voor boksen als voor kickboksen. Ze zijn allemaal voorzien van een vaste duim om duimblessures te voorkomen. Verder zijn ze uitgevoerd met een veter of klittenbandsluiting voor een optimale aansluiting.

 

Welke maat bokshandschoenen kiezen?

Bij het kiezen van de juiste maat bokshandschoenen zijn er drie zaken heel belangrijk: het gewicht, de handomvang en de pasvorm. Uiteindelijk moet de pasvorm altijd de doorslaggevende factor zijn. De maat van (kick)bokshandschoenen is gebaseerd op het gewicht. Deze maat wordt weergegeven in ‘Oz’  wat staat voor ‘ounce’. Daarbij is 1 ounce 28,349 gram. De maten van bokshandschoenen lopen vaak tussen de 4 Oz en 20 Oz. De maten gaan per 2 Oz omhoog (dus 4 Oz, 6 Oz, 8 Oz etc.).

Hoewel het aantal ounces in principe alleen het gewicht van de (kick)bokshandschoenen weergeeft, gaat ook de maat van de pasvorm en de grootte van de handschoen bij oplopende maten mee omhoog. Dus hoe groter de maat in Oz, hoe groter de bokshandschoen is, zowel van binnen en als geheel.

 

Lichtere bokshandschoenen voor wedstrijden, zwaardere voor training

Zwaardere handschoenen zijn heel geschikt voor training en sparring. Deze helpen je om gaandeweg meer spieren op te bouwen. Lichtere handschoenen daarentegen zijn meer geschikt voor wedstrijden.

 

Bokshandschoenen online bestellen?

Het online bestellen van de juiste maat bokshandschoenen kan een uitdaging zijn, maar met onze maattabel hebben we het al een stuk gemakkelijker gemaakt. Hier vind je alle richtlijnen die je kunt hanteren bij het uitzoeken van de juiste maat bokshandschoenen. Bestel je de bokshandschoenen op werkdagen voor 17.00 uur? Dan heb je wanneer je in Nederland woont, je bestelling de volgende dag waarschijnlijk al in huis. Je kunt de bokshandschoenen dan op je gemak thuis passen. Zijn ze toch niet helemaal naar wens? Je kunt ze bij ons binnen 14 dagen snel en gemakkelijk weer retourneren.

 

Bokshandschoenen voor dames en voor kinderen

Behalve voor heren bokshandschoenen kun je bij ons ook terecht voor dames bokshandschoenen en bokshandschoenen voor kinderen. Vrouwen hebben over het algemeen wat kleinere en smallere handen. Gangbare maten voor dames zijn 10 en 12 Oz. Ook voor kinderen zijn er diverse maten verkrijgbaar. Zo bieden wij bokshandschoenen vanaf 4 Oz wat geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar. Voor kinderen van 12 jaar en ouder is de maat vaak 12 Oz of hoger.

 

Bokshandschoenen kopen in onze winkel?

Wil je toch liever even komen passen in onze fysieke winkel? Geen probleem, je bent van harte welkom in onze winkel in Sittard waar je op je gemak kunt rondkijken en passen. Uiteraard staan wij hier voor je klaar om je van een passend advies te voorzien.

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter